2011-01-26 22:12:58• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

H1N1 Szatmáron - Egy gyerek meghalt

Szatmár megyében is van halálos áldozata az újinfluenzának: az A típusú H1N1 vírus egy egyéves és két hónapos gyereket ölt meg. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság járványügyi szakértője, dr. Lidia Tămaş lapunk megkeresésére elmondta, valóban kezeltek az elmúlt napokban egy újinfluenza-vírussal fertőzött gyereket a Szatmár Megyei Kórházban, akit nem sokkal később átszállítottak a kolozsvári járványklinikára.

 

In memoriam Szabó Károly(1943-2011)

Gyászol a Szatmár megyei közélet: 67 éves korában, kedden elhunyt Szabó Károly, a megyei politikai élet meghatározó alakja, aki nem kevesebb, mint 18 éven át (1990-2008) szenátorként képviselte régiónkat, és egy ideig EP-képviselői tisztséget is betöltött.

 

Elterelnék a teherforgalmat

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint annak érdekében, hogy kivezessék a megyeszékhelyről a teherforgalmat, visszatérnek az egyik korábbi elképzeléshez, mely szerint kamionok számára is járhatóvá teszik a Lázáriba vezető utat a Pusztadarócra vezető úttal összekötő szakaszt.

 

Virózisok - legyünk elővigyázatosak!

Hétről hétre nő a Szatmár megyei felső légúti megbetegedésben szenvedő lakosok száma - derül ki a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság lapunkhoz eljuttatott statisztikájából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: